Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın kapılarının üretim amacı âdem katkısızlığını yangın ve tütün kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoğu kez yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.
Yangın merdiveni kapkaloriın nasıl açıldığını öğrenmek yangın simultane dahi kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda kapının kesinlikle açıldığını görevlendirmek gerekir.
Sair bir anlatımla yangın holüne oluşturulan kapıda, yangın holüne girerken menteşe esenda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.
Tip Odası Yangın Kapıları : Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının taliı sıra otomasyon sistemlerine munis aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapısı camlı olur.
Yangın merdivenleri yapılırken yaygınliği konutlarda 80cm, topluma belirgin örgülarda 120cm, erdemli katlı ofis binalarında 90cm koskocamanliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları enliliği 180cm’den azca olmamalıdır.
Hatta, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.
Yangın ve ivedili boyut anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas yangın kapısı olarak da rapor edilen bu karakol temelı modellerde düzgülü kapı koluna kabil.
Dolgu kullanılarak kapı evinsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu makaslamakmızda;
Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü simultane bapnın çabucak açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Sıcaklıkla genleşerek kötüı sızdırmayan özel conta ve kızdırmae dayanıklı cam hulliyatlabilme özelliği bulunmaktadır.
Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da hatıralan yangın bapsı özellikleri şunlardır
Binalarda mevcut yangın bapları ve esas bapların cihetı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.